16.10.08

finally...( sila ikut cara FERGIE nyanyi lagu FINALLY)

terlampau seronok smpai xtau cemana nk cite...dh jadi cenggini dah...hehhehe



if ade kengkawan yg still remember bout this...ha, akhirnya aku dpt gak TAWARAN TUTOR UTM...


surat tawaran is OTW 2 my mum's house kat PENANG...


so xdapek la aku tempek kat sini kan...

tp aku tempek kan SURAT RESIGN kat sini...


Ayat x tahan...curik dr I-Resign dot com...



SURAT RESIGN ni MR BOSS aku bace 10-20 kali aku rase b4 die sign....die siap mintak aku blah after 2 bulan lagik..Confused....


Tp aku kate ' i kenot la MR BOSS...it'll delay my master/phD process...'


aku tahu dia akan dlam kesusahan bile aku pegi nanti...dh la manager xde, executive yg ade pon nk g gak....?

tp he's a tough man, he has been through a lot of obstacles sejak 2-3 tahun kat KEV ni....


sume og kesian kat MR BOSS bile tau nk kuar...


AKU?lagi la kesian ka MR BOSS....aku tau kesusahan dia...ktorg la tempat dia menceritakan kesusahan dia neh...KESIAN KESIAN :girl_1:



KELMARIN... (dah cm lgu FARHAN AF pulek..hehhe)


dpt call dr En Ramli, timbalan pendaftar kat Fakulti Sains nuh...


dr dlu mmg aku sengaja letak RINGTONE TATA YOUNG, EL NINO kat no En Ramli neh...saje je kan...baru neves sket bile ringtone ni bebunyik nanti...:girl_9:



mmg RINGTONE 2 bebunyik semalam...tanpe disangke2 la kan...aku mmg dh lama tunggu RINGTONE 2 bebunyik instead of RINGTONE DANCING QUEEN yg bebunyik....


pergh...tersentap seh jantung ni.....


En Ramli: Aemi, sihat?tgh keje ye?
BR: aah, knape En Ramli.... ( neves neh...tkut gak tbe2 die kate x dpat kan...)
En Ramli: Tahniah...
BR: hah tahniah?dapat ke En Ramli?...time 2 mmg dh cm nk pecah dh dada ni..
En Ramli: yup...so nnti jumpe kat Fakulti lah...


bla bla bla....


BR: terima kasih...ahamdulillah sy dpt...(time ni cm hepi tahap dewa ar..smpai tergenang gak ar air mate ni...:girl_14:)



aku sgt bersyukur dgn Allah sbb dh mabulkan doa aku, BISKUTMALAS, family aku, kawan2 aku, lecturer2 aku....



tp above 'em all....mama aku, papa aku, ibu aku n BISKUTMALAS are the HAPPIEST PESON in the world bile tau aku dpt tawaran ni....


I never hearD my mama sound sooooooooooo HAPPY like yesterday.....Angel


BISKUTMALAS kate banyak lagi kne tempuh lepas ni...dis is just da KICKSTART...


ye...dis is just da beginning.....so aku berdoa siang malam aku & mereka2 dpt tempuh hidup seterusya dgn keberkatan-Nya....harap sume berjalan smoothly...INSYAALLAH...:girl_4:


16 comments:

HasraRazali said...

CONGRATULATION!

WELCOME TO NEW WORLD..NEW FIELD...TUTORING FIELD...

NNTI RASA LA EK, CMNER DUK KT DEPAN TU, RASA BALIK CMNER KITA BUAT KT LECTURER KITA DULU KE...HEHE...SYOIKK OO.....TP TAHAN SIKIT LA KAN...JGN HANG JADIK SAMA BUDAK2 NGN STUDENT HANG SUDAHH...AHAKS!

P/S: SO BILA MULA TUGAS? NK TIRU AYAT RESIGN LETTER TU LEH TAK? KUANG KUANG KUANG....:-))

biskutrajin said...

hasra:

mekaceh2...cik hasra tutor katne?bile further stadi? tiru la..hehhe

padelkopak said...

gud 4 u!!!gua tumpang gumbira...

gua pon dulu blaja kat utm skudai..
mmg kenangan....

ZBELLEZA said...

tahniah dik..semoga maju jaya..;)

sa_ya S A I D A H said...

tahniah..
lehla kiranya aku merasa piza ko blanje untuk kali ke 2?hehe..

sa_ya S A I D A H said...

owh..lupa nak cakap..
aku jeles sbb ko dapat bkepit dgn biskutmalas mcm dulu..tapi aku takleh..huhu

Dayu said...

aemi,
tahniah!!! akak lmbat dpt berita ni..

akak tumpang gembira
best la sebab aemi mmg nak that post, tak payah pening2 kepala nak buat keputusan

dulu akak smpai demam2 pikir
last2 akak tolak offer tu..

best la aemi nanti dpt smbung master ngan phD..org tanggung lagi..

so bila nak start ngajar ni?? gi skudai ke kl?

Suka Bebel said...

congrats and good luck lah dari aku yang dah malas nak sambung study ni.hehe...klu student ko malas p tutorial, jgn kasi diorang masuk exam.aku saje je ckp gini sebab aku dulu mmg malas gi tutorial nie.hehee

biskutrajin said...

padelkopak:

la yeke...kos pe dlu?kosmetik eh?hehehhe
oopss

bella:

toche!toche!

saidah:

yes!yes!...sila jgn jeles la ye...pizza?hmm...ko bukan dh kne blanje aku ke skrg?kan ko pon dh dpt gaji..hehhehe


dau:

mekaceh.....;)...em, thanx4 ur help also...sy stat 19nov kot...kt utm skudai terchenta....hehehe


bebel:
thannx..eh eh..jgn ingt tutor zmn skrg jage tutorial je tau...sume kje lec pon kne buat tau..heheh

Lan Rambai said...

Tahniahhhh.. Skudai ke Semarak?

HasraRazali said...

hasra wat masa skrg nk further PHD biar dulu la..penat...sbb dr lepas SPM mmg takde rest langsung....belajo ajer...so skrg ni 1st job as lecturer..nk kumpul pgalaman dulu, tgk la...maybe 2-3 thn lagi baru pikirkan nk smbung PHD..

poyotito's said...

tahniah!!!

Si Kachak Suparjo said...

Tahniah la ek.


Klu kat Skudai, sile blanje aku sbg tanda gumbira.



TQ.

cHeRyNa PiReS said...

congrats biskut!:D

gumbira rasenye bace posting biskut nieh..hopefully nanti ngajar elok2 ek!

debikdebuk said...

Kalau skudai leh la jumpa ko ngajar.. hehehehe..

biskutrajin said...

lan rmabai:

skudai ler

hasra:

oh akak stat dr lec or tutor?requiements sy kne habiskan master/phD dlm mase 6 thun...hmppp

poyotitos:

mekasih2..;)


suparjo:
aa...eh..rmai bonat yg kat skudai ni...ko keje katne? kang kalo jumpe, aku blanje ar..heheh


cheyna:

thanx cherya...doa2kan sy ye..;)


debik:

ko keje kt sne gak eh?mmg rmai tol kwn bloggers aku kt sne...ish2 ish...sekawasan le kite nnti...