15.10.08

PERAMPOK!!!

sepatutnye aku nk kuarkan entree ni las week...Gasp

tp cm dh ter excited kuarkan cite laen, tros telupa pasal kejadian hitam ni..AngryFace



AKU RASE UMAH AKU DI MASUKI PEROMPAK AR...kalo jawanye PERAMPOK...( aku blaja dlm BUKU ANAK2 SIDEK ni..,)


aku x ingt hr ape, tp las week la kejadian ni....


tp usah khuatir...
PERAMPOK 2 X masuk umah lagi....

pasal ape aku kate gitu?


pasal...


pada suatu hari....
:girl_5:




mase nk balek umah 2, aku cm pelik pesal la gate depan umah aku tebongkang luas lagaknya...


dlm hati ni dh pike hosmate kot lupe tutup gate...<<-- ni pon aku geram gak ni, slalunye aku yg slalu dimarahi kalo x tutup gate, walaupun dorg pon 2x5...oopppsss....sila jgn gitau hosmate aku yer...ehehe


p
astu aku cm x kesah la....


g la masuk umah nk bukak gate sliding door....


tp aku cm perasan 1 benda la...


"pesal kasut aku yg cun bleh ade kt sini, bukan terhimpit kt celah2 2 ker?"


time 2 aku pike mebi hosmate aku terjatuhkan kasut aku mase nk amek kasut dia agaknya....

mmg time 2 x pike ape lagsung la...


bile hosmate pulang....


BR: "kak, td gate depan tutup x?"


Hosmate:" tutup, nape?"


BR: xde la...terbukak luas td mase nk balik



pasTu aku g la kuar balik, nk tg ape g pelik...



bile kuar...


erk....pesal BATERI KERING SHIRO dh xde kat luar ni?


aku mmg letak kat luar pon mende 2, sbb dh x gune, tp syg nk buang....


pastu tetiba cm ter flash back mase aku smpai umah td...


"eh, td pesal SOLEX ni cm terkunci elok tp gate terbukak luas?"



aku n hosmate mmbuat kesimpulan bahawa mmg umah kami dimsuki PERAMPOK...tp setakat kat porch ajo la...


agaknye MAT PIT yg desperate+ gian curik bnde yg leh dijual...


nasib PERAMPOK 2 X curik baju2 yg ade kat ampaian or safety boots hosmate aku...naya ja...kalo dibomohkan x ke naya????



i
tu jam gak aku g masuk bilik crik mana2 bende yg hilang ke...aku cek laptop ADA, aku cek teddy bear, ADA, aku cek peti ais, ADA, cek cek cek....ADA ADA ADA...


BISKUTMALAS
kate gate mmg senang dbukak kalo kunci pon..kalo rengkoh dua2 pintu gate 2 serentak..mmg tebukak...


memula aku cm blur la kan, pastu sok pg g try, mmg mcm boleh bukak kalo mempunyai tenaga kuasa 4 lejang...
Pirate


Mmg betoi la kata mak aku supaya x sidai benda kecik2 kat luar, kunci pintu, sendal pintu, letak kain bwh pintu...BELI SOLEX


oh mama.....:girl_11:



mmg aku x bitau die pasal ni, x ke riso die nanti...hmmm...ni pon mak aku dok suroh cr kje+ umah laen....




2-3 hari pastu....aku baru tau la yg kes pecah umah, samun kat area umah aku 2 mmg dasat...SAMUN MASE SIANG HARI plak 2...ish2...:girl_3:


aku takut lps2 ni PERAMPOK 2 dtg balik, AIM DLM UMAH PULAK KAN...VeryAngry


hmmm...skrg aku dh jd cm JAGA kat umah...round 2-3 xtengok sume dh ttp baru tido, PINTU BILIK AKU OF COZ AKU SENDAL+ KUNCI RAPAT2...LOCK SHIRO...kene ikut ckp mak, Mulut mak 2 kan masin...


p/s: mmg patut la aku blah dr situ...Patut la mase aku balik kg ritu, aku cm xsdp hati je tinggal SHIRO Sensorg kat umah...:girl_5:


9 comments:

faridmw said...

salam ziarah... banyak betul perampok2 zamn sekrang.. ntah bila la nak insaf...

biskutrajin said...

faridmw:

waslm, kalo perampok 2 kap lam ya nga, susah wo nk insaf...

Suka Bebel said...

peti sejuk dari jauh pun leh nampak ape?hehe...jap agi aku forward link kau ni kat mama kau.amacam, ada berani?ha ha

NuRuL AiNA said...

fuh fuh.. berdebar sat..

camno den duk sorang nih haaa... fuh fuh fuh.. nauzubillah

biskutrajin said...

bebel

mane la tau die dok intai2...berai jer?hahah


kak aina:

ghehehe....jgn gtau hosmate sy ye kak...

♥~ir@~♥ said...

perampok skang nih tk kira siang tau malam,,sumer dah berani

sib baik dia tk masuk umah kan

182 said...

camtu duk atas bumbung jer baru selamat hehe..

padelkopak said...

depa ni mmg da terdesak!!asal boleh curik jer...

biskutrajin said...

ira:

yup..mmg desperado...

182:

gud idea gak 2..tp kan aku mati kejung panas terik hujan ribut suma cemana?heheh

padelkopak:

mmg...mmg...emo plak aku ni