12.10.08

beras....ko la ni....

smalam mase basuh beras (...tetibe aku cm ghajin masak pulak la kan..)....:girl_9:


aku teringat 1 peristiwa....

peristiwa 2 cm tetibe dtg flashback masuk pale aku ni kan....x semena2....

3 tahun lepas, mase aku ( and of coz hanimdroid & saidahayat skali) still JUNIOR dm KLM....tahun satu kt UTM....

itu time ade camping cm orientasi a utk bebudak junior ni...name die WAVE version ape ntah...(anem, version brape kite g ritu?..)


di pendekkan cite....


mase time nk masak 2...of coz la menu normal spt di bwh:

  1. nasi putih
  2. sadin
  3. teloq dadar
  4. sayoq ala2 sedap gitu kan...


aku time 2 grup ngn WM ( identiti dirahsiekan, nanti hanimdroid n saidahayat tau..hehe...tp aku rase dorg ni tau)...

aku xde la rapat sgt ngn die....tp xde la x kawan lgsug kan...

mase nk basuh+masak nasik 2.....( time 2 ade gak la 2-3org kt sekeliling...aku x sure la plak sape....)


BR: W...aku dah basuh beras ni...nah..( smbil memindahkan piuk yg ade beras siap air yg agak jernih 2 kat WM)

WM: ooo..oke...ko dh basuh bape kali ni...?

BR: 3 kali la...cm biase basuh beras.. (dlm hati, ape die ingt aku x penah basuh+masak nasik ker?)

WM: hah? 3 kali jer?mane bersih...!!

time 2 sorenye agak tinggi dr biase dr percakapan normalnye...


BR: la...apasal plak x besih?kan mmg slalu bsuh 3x ...btul kan Abg BAd?


Bad mengiakan ayat soalan aku tuh...


BR: abes 2 ko slalu kt umah basuh bape kali?

WM: aku slalu basuh 6KALI...

BR: mak datuk...ko basuh gajah ke ape ?!!! ( aku reka je gajah 2...tp ia untuk menunjukkan yg aku AMAT LE TEKEJUT ngn statement WM)


time 2 org sekeliling pon cm tekejut la kan dgr statement itu...


WM: ye ar...mane besih basuh 3x je

BR: oke aku x kesah la ko slalu basuh 6x ke 10x ke kt umah....tp kite skrg kt HUTAN...camping...ko ingat dekat ke aku nk g toilet pegi balik pegi balik nak amek air?

cam kecoh2 jap la kan...

WM: ala, aku g basuh sndiri la...

BR: masalahnye W, kite skrg ni dh lambat masak...dh dkt senja ni...dgn nyamuk lagi, nk hidupkan api lagi...malam ni aktiviti lagi...

WM: (diam seketika )

WM: ha...yela yela....

smbil amik piuk letak ats api yg nyawa2 ikan....

ak nmpak muke die cm x puas hati je....heheh....



bile ingat lawak ar...aku tesenyum sorg2 mase basuh beras smalam...

hah, tp jg la ingat aku gaduh masam muke plak ngn die lepas 2...

time 2 je...pastu smpai skrg ok je....


kan W kan...( mcm la WM akan bace blog aku neh..heheh)




ha tengok...mane ade gaduh2...orait je ngn WM..tp carik sndiri la eh mane aku..mane die...

pergh bile tengok balik gambo2 ni...baru aku terase betape sememehnye kitorg mase 1st yer...saidah...ko tgk ape 2? anem...muke ko blurr gile time ni...aku cm biase ar...berangan manjang...


yeahh...syg KLM....:girl_11:


PS: korg basuh beras bape kali?:girl_5:

12 comments:

Suka Bebel said...

appaaa daa korang, basuh beras pun bikin gempaq ka?hehe...basuh agak2 dah jernih air basuhan dia tu cukup lah bagi diriku. kdg2 tu 2 kali dah cukup.hehekkssss

cemut said...

sardin di tambah telur dadar!! sudah membuka selera time2 lapoq nii..aduhh

Dayu said...

giler apa itu org basuh beras smpai 6 kali..
membazir air je..
kalau time camping lagi lah..
isskkk kawan ko ni...pembersih sgt la tu konon...

akak basuh 2,3 kali je..

poyotito's said...

gua takde limit time basuh beras.
gua akan basuh sampai puas hati.
tak kira la pulak berapa kali.

padelkopak said...

mak ai!!!aku pon terkejut!!!ade plak 6 kali...x semestinya la...

biskutrajin said...

suka bebel:

ala besa la...budak2 1st yer..hehehe

cemut:

huishhh...mmg umphh

dayu:

hehe...membazir tenage ulang alik g toilet kt tgh2 hutan 2 sebenonye

poyotito:

brape kali ekod basuhan beras ko?hehhe

padelkopak:

au lg le tekejut

sa_ya S A I D A H said...

chaittt..apsal ko letak gmbar aku?huhu..
aku taula aku cantik..tp jgnla expose kat sume org..kejammmmm..

biskutrajin said...

saidah:

pasal ko chantek a aku boh pic ko..huhu...aku mmg kijaamm

hanimndroid said...

cilanat kau sekot... smemeh tahap gaban muke aku, comot... ah, ala2 sindarela gtu.. awww...

aku baca kan, so kau mention about WM kan. tanpa tgk pic ni, aku tertekan pk, sapekah WM... samapi lah time dia pye ayat ayng nak menang aje tu, aku tau dah sape...

haaha, and it happen to be, betol ler taksiranku itu bila aku scroll ke pic stereusnya...

tp, kau mmg kijammmmmmmmm, buh gambar ko yg berlatar depankan aku and saidah:(

NuRuL AiNA said...

ku mencari..ku mencari (nyanyi ikut rentak lagu shades, jangan ucapkan selamat tinggal)

owhh ada rupenye gambar gmbr ku selaku senior..aduhaiiii kurusnye aku time nih.. dari jauh nampak kurus je.. sekang dr jauh dah nmpk.. :(

biskutrajin said...

anem:

la...aku ingat ko dh bleh tros tngkap ble aku tuleh WM...kan die sorg je yg ade W.hehehe

kak aina:

ye ar...sy pon br ternampak akak, sblah a.pilo..huhu

hanimndroid said...

mana, mana? oo, itu yg seblah polo tu ko ek kak... hahaha... ado ghupo eh.. time ni kite xkawan lg kan kak... ko garang, bebel mcm mak nenek, gerunnnn...