10.10.08

kawan yg budimang...

wahai kengkawan yg budimang sekelian.....


aku nengok hmpir sume ade nuffnang ads kt blog masing2...dgr cite bleh tambah duit poket eh?kalo ye...aku pon nak join:girl_5:...


ekceli dah join dh pon smlam...tp join sekadar join ar...aku cm xpaham die punye concept cemana bleh dpt duit poket kan...

aku mengadapi kesukaran dlm meletakkan ads NUFFNANG ke dlm blog ni ( via skyscrapper or rectangular or ape ntah satu lagi..)

...juling :girl_6:dah ha bijik mate ni nk edit html...tp GAGAL .....


aku terai....


terai lagi.....

GAGAL JUGEK!!..:girl_8:


kalo x letak ADS 2 xdpt EARNINGS eh?


btw,....satu lagi...yg live traffic feed jit 2 pon aku cm x brape paham konsep die kan...


cer kawan2 yg budimang tlog saye yang agak buta bab HTML ni kan..ehehe

2 la...dlu mase k UTM pesal la dorg xmau ajar bab neh..hehhehe


11 comments:

Suka Bebel said...

sesungguhnya aku dah berbulan tempekkan adds nuffnang tu tapi duit tetap RM0 je. advertlets plak setiap ari dia masuk 0.18 sen paling tinggi.lum cecah dua posen pun.ntah lah.aku pon tak paham kaedahnya.tapi org kena click kat adds yang kita tempek tu.

nak tempek, ko pegi kat layout blog ko tu. add link je.kuar lah dia.mcm ko tempek happy tu la

biskutrajin said...

bebel
aku dh tempek dah cenggitu...die error je memnjang

۩۞۩ FaHReeN ۩۞۩ said...

erk.. kalo bab nuffnag ni mmg aku x care la, x paham jugak. huhuhu

tp kalo bab feed jit tu cer hang g bce direction dia betoi2, @ ko daftar dlu pastu copy paste bubuh kt html edit.
tgk bole ke x:)

aku pon x pakar sgt! :p

rahimin idris said...

ada panduan. dalam nuffnang tu ada. ko pilih la blogger ke, wordpress ke apa ke. pastu ikut je.

nak cantikkan blog boleh la. cari duit ngarut je. 18 hari, baru dapat 50 posen aku tengok. baik jual tin aluminium!

hahaha

NuRuL AiNA said...

untuk aemi..

klu nak tgk tutorial nuffnangs tuh
pegi http://c33ram00n.blogspot.com.

ceera nih ada tulis macamana nak letak add nuffnang nih

tapi kan klu la nak earning yang banyak banyak.. orang yang masuk dlm web anda harusla 8++ hingga 1+++ sehari!! jadinye klu takat berpuluh or due tiga ketul kerat macam akkkaakkk nih.. idokle berjaya mengumpul earning semaksimum nye hohoho. Jadinye bersabar ajela. orang yang dapat banyak2 tuh, dah lama berkecimpung pak pung dalam laman maya nih.

cHeRyNa PiReS said...

bagus pertanyaa biskut nieh...sha masih lagik betanye2 ape kegunaan ad tuh:D

182 said...

member aku dah jadi jutawan, ko try la mana tau boleh jadi jutawanita hehe..

poyotito's said...

gua taruk jugak menatang tuh!
tapi haram taktau duit masuk ke tidak.
gua saja bagi taruk, barula caggih sikit nampak.

HA HA!

Dayu said...

camne nak ajar erk
suka nak ckp ni..

tapu kat nuffnang tu kan ada tmpt nak amik code untuk iklan tu, pastu kat customize tu, amik lah element untuk masuk kan html tu...

13may said...

ym aku: encik13may

aku bleh bagi cara nak buat duit ngan nuffnang :)

lindosh said...

biskut oh biskut. dah berjaya ke belum letak nuffnang? cara kena betul. kekadang template pon problem gak. me guna template blogger je. no error2 lah.

kalo boleh letak kat 3 penjuru pun bagus. header - sidebar ngan yg tengah2 tu

masok kat ADD AD pastu copy paste html yg ade tu kat widget blog. contoh kat sidebar yg tulis AD PLACEMENT.

kalo susah, try klik blogger kat bawah ad placements tu. dia kasi tutorials. mesti blehnya.

jgn lupa penuhkan iklan nuffnang tu kat blog anda.

pastu kena banyak sabar. kalau kita letak semalam jgn harapkan sangat iklan tu dah timbul. paling kurang seminggu dua jugak beb.

hits pun kena tinggi jugak. nuffnang syaratkan paling mininum ada lebih 20 visitor daily kalau nak dapat duit tu. so kena kerja keras la jugak kat situ. rajinkan bloghop keape. rajinkan update entri. (saya malas hehe)

lagi satu, klik kat iklan tu lagik penting. per klik tu lah yg menentukan berapa banyak duit yg kita dapat. tapi mesti dari unique visitor maknanya ip lain2 lah kan.

neh kalau tak salah pemahaman ku tentang nuffnang. try je la kan.

cuma kesabaran tu penting. jgn letak iklan lain selain nuffnang kalu nak perjalannya berjalan lancar.

bab live traffic feed tu kita bleh tau kuar masok org kat blog kita. dari mana ke mana huhu. yg tu bleh gak kot menolong tambahkan hits. tapi kurang lah sket. sebab rasa benda tu menyemak je kat blog. dats wai aku dah buang semua hahah.

selamat mengumpul duit!