20.9.08

ruNsing nye hati amoi itu.,.

dlu mase kecik2...mse tadika dlu2..aku slalu berpikir 1 mende ni...

bile dtg bulan pose je, mnde ni mmg menggusarkan aku ( time 2 la)...mmbuatkan aku tamau jd org dewasa...


BR semasa umo 6 thun: Uwan ( nenek aku)....mase poso2 knapo wan slalu ludah2??
UWAN AKU: biaso la, bulan poso... ( takat 2 je aku ingt jwapannye..)
BR semase umo 6 thun: ooo...aemi poso gak, x ludah2 pon...aemi tgk org2 bosa asik meludah jo...kalo x ludah 2 bukannyo konyang pon...tolan ajo la..heheheh
UWAN AKU: (diam x terkate pape...mls layan agak eh..)


ha, mende ni la yg merunsingkan benak pikiran sorg budak umo 6thun yg mcm amoi sesat dlm kg...

from dat time, aku ingat POSe ORG BOSA X BLEH TOLAN AIR LIUR...

hehehe....

hari2 aku pike cmne nk pose kalo x bleh tolan air liur...cenggitu hari2 la batal poso aku...


then, ble amoi sesat dlm kg ni membosa, aku pon tau le nape...


bile pikir balik, mmg lawak..

lawak...lawak....

lawak la ko ni aemi...

13 comments:

13may said...

meh nak tgk muka amoi tu sket...


ngeh ngeh ngeh :P

biskutrajin said...

13 may:

identiti muka dirahsiakn..hehehe

man_helang said...

wei...apo sobab ehhhh...bagi tau la sei...

rahimin idris said...

hahaha aku dulu cam tu gak. asyik berludah je hahaha

Suka Bebel said...

bukan kah ustad cakap leh batal poso kalu duk ludah rata2 ikut suka?ha ha

poyotito's said...

orang nogori ko?

Dayu said...

kenapa derang meludah2 actually??

nape akak mcm tak pernah tau aktiviti ni???
terangkan segera ye

*adik, boleh tolong unactive kan word verification tu tak, malas nye akak nk type2 balik huruf2 itu*

182 said...

haha dulu aku kecik2 pun pikir camtu gak..

kusutkusut said...

saya tag anda.

sekian terima kasih.

NuRuL AiNA said...

ada award menanti pi amik pi

nanonano said...

adoi.
kering mulot cmtu
:p

hanimndroid said...

lah? apsal nak meludah lak?? still xpaham...

Deqna said...

saya pulak dulu masa kecik2 masa darjah satu, masa mula2 start puasa ingatkan puasa tu tak boleh langsung telan air liur. Jenuhlah kejap2 kuar kelas meludah. terpikir gak apahal aku sorang jer dok meludah memember lain ni tak puasa ker?