4.9.08

aku pantang betol la..

pagi ni ter'bangun' lambat....'ter' oke...hehehhe

terkocoh2 aku pi mandi, siap2 g keje...abih terbalik sume benda...

dlm keta cool balik...then cm biase ar bukak HOT FM ( lebih hangat dr biase..promo promo..hehe)


then dgr la topik pagi neh...'ayat yg pantang anda dgr'...


huh, cm menarik la...aku topik pagi neh, kalo lgi bes lagik lmbat aku masuk opis...psl lepak dlm keta lelama..hahaha...sori bos...!!!heheh

so, rmai ar yg call, sms HOT FM neh..


ade sorg mamat 2 pantang dgr ayat bebunyik cenggini dr ex-tunang die ( bru putus 6 hari katenye..)....



bile setiap kali gaduh 'awk ni cm bagus la, cm pandai je' ...siap ex-tunang die tuh naik2 tgn lagik kat mamat neh

mamat ni kate kalo 2-3x xpe, ni dh biru lebam abes tgan die...terusss putus oke...x tahan..


huhu...dasat gak eh...jgn le aku jd cenggitu...



lagi 1 yg menarik peratian aku neh, ade sorg mamat 2 sms 'ayat pantang' die berbunyik cenggini...


ayat pantang dr isteri die ' awak xnak kawin lagi ker?'...

pastu mamat 2 pantang ar...die kate kang hari ni jugak aku g kawen baru tau...



perghhh....ades....mmg la isteri die tuh carik maut..mmg carik maut...ape kehey tanye soklan cenggitu?...aku penah dgr lelaki ni pntang dicabar...



hmmm...hari2 aku doa supaye benda2 ni x jadi kat aku & org2 tersayang aku....



ha...aku gak ade 'ayat pantang' aku dgr....

aku ni mix chinese, dimana mak aku is pure muslim chinese...

tp bile je ade org tanye...' nape eh ko x gheti ckp cina?'....aku jwb je la mmg aku x gheti, xdiajar ckp cine...since kecik aku tau ckp melayu n english je...

yg membuatkan aku pantang bile dorg smbung lg soklan yg berbunyik cenggini...'nape ko xblaja dr kecik dr mak ko?'...


aahhh...part ni aku rase cm nk mkn org 2 idup2...




dlm hati nk je aku jwb...' mane la aku tau, dh mak aku x ajar, kalo kecik2 aku dh paham yg bhase cina 2 penting, dh lame since baby aku soh mak aku ajar aku ckp cine....nihouma ma?....'



tp dlm hati je la...

dlu mmg aku panas hati, panas montot...

tp skrg aku dgn rilek, cool, aku jwb je la...'ntah la, xde rezeki kot...ade hikmah la 2..'

diam teros dorg....hahaha




Hah...ape pulak 'ayat pantang' korang...?







15 comments:

182 said...

aku memang pantang kalau ada orang nak belanja makan, aku ok aje..

biskutrajin said...

182:

tu mmg ke'pantang' an sume makhluk..ehehhe

lindosh said...

hehe besh btoi pantang 182 tu ahaha

risanur said...

risa punye ayat pantang bile org sebut "yg dirinye tu bagus sgt"...
mmg rasa sakit ati la...
risa pun mix chinese tp tak reti gak cakap chinese..risa fahamlah apa yg biskutrajin rasa...

sultan said...

aku same la ngan mamat tu. pantang betol aku kalo pompuan tu suro aku cr pompuan lain...

ada ke laki setia cam aku ni dia suro wat cam tu. dia x tau ke ape dia ckp tu doa. kalo dah byk2 kali ckp cam tu ape jd nnt. hangin satu badan...

debikdebuk said...

...


Aku ni ada pantang bab makan ikan bakar...





ye.. pantang jumpa..mesti nak terkam...



...

Dayu said...

sama lah kita lambat arini..tapi akak smpai on time ok..

ayat pantang ehhh..pantang sgt kalau tunang ku yg uncit tu kata 'tak nak la kawin ngan awak, membebel je'

sesuka ati dia je kata gitu tau..kang betul2 jadik kang, dia gak yg guling2 nanges

S.YanaZ said...

Gua pantanggg bila org tanya;

:::lu ada duit tak...:::

Ahh, gua kan berhemah lg kaya raya.
",

budakmiki said...

"kau boleh jadi cantik!!...tetapi kau kena PANTANG 44hari tak boleh mandi dengan air teh 'o'.." kata nenek kebayan kepada biskutrajin...

"kalau teh tarik nek bai?"

"hah!!!boleh!" kata nenek kebayan lagi....

biskutrajin said...

lindosh:

hehe...mmg besh,...

to sultan:

wah en sultan cm ade experience je neh..eheheh...nape pulak perempuan soh cr pompuan laen eh?kalo sy la kan, x tedetik wlau sekecik kuman pon nk suro biskutmalas carik pompuan laen..hhuhuhu...ter'riak' la pulak...ampun2...

debikdebuk:
ckp psl ikan bkr, baru je ahad ritu g pekena pari bakar kt jeram, k.slagor..pergh..terangkaaat

dayu:

hmmm...kite bebel pon utk kebaikan dorg gak kan?bebel salah, xbebel pon salah...hope akak n uncit ekwan smpai ke jinjang pelamin n bahagia till da end...aminnn

to syanaz:
ni mesti kes kena paw ngn member2 neh...ehehhe

budakmiki:
erk miki, cer translate sket scene kt atas neh..pepagi ni blur ar..eheheh

biskutrajin said...

to risa:

ade gak kwan seangktan..heheh

poyotito's said...

gua kalu lepas makan nasik pantang betul nampak rokok,
mesti rasa nak cucuh.

haih!

Suka Bebel said...

disebabkan topik tersebut yg kudengari dalam perjalanan merempit ke tmpt kerja lah aku bebel tentang basuh keta tu.hehe

elly_yang_comel said...

cik biskut...

elly pantang kalau ada kehilangan barang ke ape ke..pastu tanya kat orang kan..orang tanya kita balik..

" camne leh hilang"
" hilang kat mane "
" tu la...lain kali letak elok2"

hooo..kalau dah tau cam ne dia hilang tak de la tanya..kalau tau hilang kat mane tak de la mintak tolong orang carikan...

memang angin kejap kalau tgh pening2 cari barang hilang disoal dengan soalan sebegitu rupa

biskutrajin said...

to elly:

hah en bebel...dgr 2...jgn buat mende2 yg bleh mmbuatkan cik elly naik hangin....heheheheh