15.7.08

konvo punye pasal..

emm...aku baru call UTM, akak kerani 2 kate konvo fakulti sains is on 19 AUG 2008...which

means tuesday..aku purposely tunggu UTm gitau date dlu bru aku book hotel..kalo x cne aku nk

gitau exact date kn? .dis means aku terpaksa (tp suke oke..wink wink) la amek cuti 3 hari demi

konvo ku yg terchenta.. senin,slasa n rabu..3 hr tu, lame tuh..hooray2...aku suka..;)..em...lantas

aku pon discuss wif my mum, when we shud go down to jb..so after discuss100x...so we come up

wif planning yg we all akn dok dr sunday till rabu..nih excited ni nk g konvo ni (blh jumpe

biskutmalas..agenda tersembunyik..;p), so trus la aku call motel2 yg dh disenarai putih kn dlm

list aku...tujuan aku call motel2 near UTM bcoz aku yakin, hotel2 4-5stars kt area2 tu konfem

dh sold out lama dah ( its proven oke..)...aku pon cal la 1st motel..rose cottage diberi nama..motel ni dh lame aku usha since aku masih seorg student lagik..huhu

budget hotel wif a touch of class...2 tema die la...bukan aku yg reka oke



aku: helo, nk book bilik dabel 17 til 20aug ni bleh?
Rose cottage: untuk konvo ke dik...sori la dh fully book
aku: la hr 2 kate end of july bru bleh book...ni x baru tgh july pon dh abes
Rose cottage: sori la dik
aku: (dgn sore lesu..kempunan aku nk dok rose cottage)..x pela kak, bye


dlm hati ni dh bedebar2 tkut motel2 len pon full..motel 2nd yg namenye U hotel pon di'call' oleh aku


aku: helo,nk bla bla bla (same cm dialog di ats..hehe)
U hotel: itu konvo ar, sijak april pon olang sudah book wo..so now ar, oledi fully book...soli ar miss


hmpir aku terduduk mendgr statement nyonya tua itu..uhuk uhuk...ni tgn dh berpeluh2 dh ni...memikirkan nasib aku n mama aku nk tgl mane konvo nanti..lantas aku pon cal motel yg ketiga..ni final chance ni

aku: helo..bla bla bla
Uni garden: oo...kejap ar, I pigi cek itu booking
aku:dlm hati sungguh berdebar makcik rsa..aku doa2 doa2 dan doa lg
uni grden: helo miss, 17 aug sulah full, itu konvo punya..tp ar, 18, 19, 20aug ada..u mau bilik apa?
aku:hah?ada ar bilik...oke2 sy mau book bilik dabel 4 two person..rm 55 kan per nite?
uni garden: tergelak2 nyonya berslang indon itu..mana ada rm55..rm88 la..naik harga pasal konvo
aku:hah?byk nye naik..smpai tige ploh hengget..aku neh kne la kire budget jugek..1st time ni nk byr hotel gune duit sendri nih..
uni garden: biasala miss during convocation always like dis ma
aku: oke la oke la..rm 88 pon rm88 la...mlm ni kwan ( biskutmalas la jd mangsa..hehe) I dtg byr advance..u book 4 me 1st oke..
uni grden: eh2, for this konvo ar, u hv to pay full wo..rm 176
aku: hah?tekejut lg aku..mcm 2 ka?ni konvo punye psl ka?
uni grden: ya lor...smbil tergelak nyonya 2..

aku:oh...oke la oke...mlm ni i bg full payment..


konvo punye pasl dorg ni mmg cekik drh aku..uhuk uhuk..2 blum aku pg book hotel 4-5 bintang lg 2...

just now my mum cal..

mama: if price like dat, y dont we go for a better hotel..expensive pon expensive la..i pay..but maybe dey dont mark up their price..
aku:mm..my idea also like dat, but these hotel yg 4-5 stars I KONFEM mmg fully book..if I got the choice.. i'll go for it too...but let me call one 1st ok..goodhope hotel also fine..but I AM sure dey also mark up dier price

then, aku pon g la tenet, cr no tepon hotel neh..





aku: helo, room ade x 17-20 aug ni?
Goodhope: untuk konvo xde la la dik...dh full
aku: (dlm hati...dh agak dh..)..oo yeke...em bilik superior brape ek per nite?
Goodhope: rm 168 nett..
aku; ni rege biasa ke rege konvo
goodhope: rege konvo dik
Aku:( dlm hati...dh agak dah)..oh..oke la..thanx ye



hah, moral of the story,,baik lah kome2 yg nk konvo book hotel/motel/vila/banglo awl2 even tarikh konvo kome x tau pon lagi...kalau bleh 2-3 bulan dr date konvo (2 pon kalo bleh..hehe)..
wahh.. 7pm sudah..














6 comments:

zbelleza said...

nsib baik ader lg otel kan nk dok..ishh time2 camnie la dorang nk kaut untung erk..sabau jek laa..

~Cinta Milo Ais~ said...

tak de hotel buat khemah je la kat situ ok gak per hehehe..

Dayu said...

nape tak try tanya umah tumpangan UTM tu? yang kat U9 tu?

masa family ekwan datang time kitaorg tunang, family dia dok situ..

tapi tak tau la ada lagi ke tak...
cuba je lah dulu

nanonano said...

pergghhh..
seb bek ms nano konvo hr tu,
pakat ramai2 tedo umah member..
family lak dtg hr konvo je..
klu x..mau fening cm kamo gak..
huhu

13may said...

kamu tak mau jemput aku ke konvo ker???

hehhe hehhe

biskutrajin said...

to dayu:

umah tamu kt KP 2 org kate 1 sem dr tarikh konvo org dh book, x dapek la..heheh

to nanonano:

em, 2 la, kalo ade umah sedara lg nesh kn?

to 13 may:

mai la trun jb en. 13 may..hehe