22.7.09

MAJALAYA+BANDUNG+ITB+PSR BARU+ANGKOT+BECA=JAWA BARAT

capek banget pulang dari indonesia..

nak apdet blog pon xde tenaga (alasan200x..)...heheh

karangan bergambar je blh x?

ni pon berhari2 edit mende alah ni...

ada org kata ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORDS...

so, PICTURES SPEAK LOUDER THAN WORDS TOO lah..



Smpai Desa Majalaya (1.5 jam from Bandung) around 5am....rumah Susanti, my labmate aka mu guide kat Jawa Barat neh..
sejuk kat sini 5am weh...subuh kat sini sejuk mcm subuh kat Cameron....perghhh
all the time bila sun xde, sweatshirt+socks+selendang are my frens...
tp bila sun ada, panas weh...




berada di atas bumbung umah,terasa eksaited semacam pulak...prsaan nak tejun tgk kaki patah ke x ada gak...hahhaha...main2 air perigi ni bes wo...sbb dia ada takal..cm x relevan je sbb dia..hmmm




aku ni mmg tradisional sket...mmg suka benor le dok umah2 desa neh...umah2 kat bndar dh bosan...itu ialah kuih er...er...x ingat la nama...tp made of pulut kepal...then goreng...sodaappp....sambal blacan 2 lagiiiiiii sodap...skali geng ngn ikan masin plak...perghhh....meleleh ayaq lioq..hehehe,...smbal blacn kat sini lain..blacan dia lain...smbal ni manis sket...


jalan2 BANDUNG...tp bukan STRAIGHT g soping2...tgk keindahan KOTA BANDUNG dulu la...baru la namanya travel 360 degrees..


Lepak2 jap ITB aka INSTITUT TEKNOLOGI BANDUNG..the best Uni in Indonesia org kata...
U dia simple je..tp bes...lg2 time senja...rse cm kat Europe plak...ececeh..

aku tataw apesal gajah rotan 2 ada kt situ...tp ia sgtlah kiut+gedang..

singgah2 fakulti jap...x silap ni fakulti menejemen aka MANAGEMENT ye anak2...



kata budak KIMIA...mestilah I nak jenguk2 jap Dept Kimia dia kan...saje2...nak tgk bdk2 kimia kat negara org..alasan...hehehe...
unik sungguh ejaan KHROMATOGRAFI 2..




makan jom...
warung nasi ( x nmpk cm warung...cm restaurant exclusive ada la)...
nasib org blanja...kita sapu lah
sini ULAM IS FREE...makan je byk mana ko nak...nk jd kambing terusss pon blh...

makan pasal nak tmbah energi merentas lautan manusia kat PASAR BARU neh...sosak sosak..
sosak2 pon sompek aku rembat beg 3bijik+baju2 less than 2 hours...
2hours mana cukup beb...
time ni kena jalan2 cm lipas...
yela...xpsl2 karang ade yg kne tinggal train nk g SURABAYA...


dah2...tgn aku dh lenguh...

esok2 (kalu rajin)...ada la berite psal JAWA TIMUR plak...

3 comments:

noor afzan said...

wahh..beshnyer jalan2 pi indonesia..
teringin nak pegi gak..ntah bile la..
adeshh~

padelkopak said...

wah, sungguh jeles saya melihat telatah kamu di bandung, indonesia!kelihatannya sangat seronok.kamu pergi ke sana atas tujuan apa ya?

Deqna said...

wah bestnya... gi bercuti ke ada assignment.. tapi apapun tujuannya memang best lah yer kat sana..uni tu memang nampak ala2 kat europe lah..